Zákaznická podpora:+420 739 610 850

Cica v kosmetice: Zázračná ingredience pro vaši pleť

V dnešní době, kdy je trh s kosmetikou přesycený různými produkty a ingrediencemi, je těžké najít něco, co skutečně vyniká. Jednou z takových výjimečných ingrediencí je cica, známá také jako Centella Asiatica. Tato rostlina, která se v tradiční medicíně používá již tisíce let, si získala srdce mnoha milovníků krásy po celém světě. Ale co přesně je cica a proč je tak oblíbená v kosmetice? V tomto článku se podíváme na původ a benefity této zázračné rostliny a představíme vám nové produkty z řady korejské kosmetiky MEDI-PEEL.

Co je cica?

Cica, známá také jako Centella Asiatica nebo pupečník asijský, je rostlina původem z Asie, která se v tradiční medicíně používá již tisíce let. Tato rostlina roste v mokřadech a je známá svými léčivými vlastnostmi. V korejské kosmetice, známé jako K-Beauty, se stala velmi populární díky svým výjimečným vlastnostem.

cicafoto

Historie a původ cica

Centella Asiatica byla tradičně používána v ajurvédské a čínské medicíně k léčbě různých kožních problémů, jako jsou popáleniny, rány a ekzémy. V Indii je známá jako “gotu kola” a v Číně jako “ji xue cao”. Tato rostlina je bohatá na aktivní složky, jako jsou asiatikosidy, madecassosidy a kyselina asiatiková, které přispívají k jejím léčivým účinkům.

Proč se cica používá v kosmetice?

Cica je ceněná pro své protizánětlivé a zklidňující účinky. Pomáhá rychle a efektivně zklidnit podrážděnou pokožku, podporuje hojení drobných ran a jizev, a přispívá k hladké a rovnoměrné pleti. Díky těmto vlastnostem je ideální pro pleť náchylnou k zánětům, začervenání nebo suchosti.

Hlavní benefity cica v kosmetice:

  1. Protizánětlivé účinky: Cica obsahuje aktivní složky, které pomáhají snižovat zánět a podráždění pokožky. To je zvláště užitečné pro lidi s citlivou nebo aknózní pletí.
  2. Podpora hojení: Cica podporuje produkci kolagenu, což je klíčové pro hojení ran a regeneraci pokožky. To může pomoci zlepšit vzhled jizev a strií.
  3. Hydratace a výživa: Cica má schopnost hydratovat a vyživovat pokožku, což je důležité pro udržení zdravé a mladistvé pleti.
  4. Antioxidanty: Cica je bohatá na antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před volnými radikály a předčasným stárnutím.

1Zajímavosti o cica:

  • Tiger Grass: Cica je někdy nazývána “tiger grass” (tygří tráva), protože tygři se v asijských mokřadech převalují v této rostlině, aby si zahojili rány.
  • Bohatá na antioxidanty: Cica obsahuje vysoké množství antioxidantů, které pomáhají chránit pokožku před volnými radikály a předčasným stárnutím.
  • Hydratace a regenerace: Kromě zklidňujících účinků cica také hydratuje a regeneruje pokožku, což je klíčové pro udržení zdravé a mladistvé pleti.

Jaké produkty s cica můžete vyzkoušet?

Na našem e-shopu Etani nyní najdete nové produkty z řady korejské kosmetiky MEDI-PEEL. Tyto produkty využívají sílu cica k zklidnění a regeneraci pleti, a jsou ideální pro každodenní péči o pleť.

MEDI-PEEL Cica:

  1. Cica-nol 5 Ampoule: Toto pleťové sérum je koncentrovaná esence, která poskytuje intenzivní hydrataci a zklidnění. Obsahuje vysokou koncentraci cica extraktu, který pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku a podporuje její regeneraci.
  2. Cica-nol 5 Cream: Tento pleťový krém je ideální pro každodenní použití. Poskytuje dlouhotrvající hydrataci a ochranu, zatímco zklidňuje a regeneruje pokožku.
  3. Cica-nol 5 Toner: Toner s cica extraktem pomáhá vyrovnat pH pokožky, zklidňuje a připravuje ji na další kroky péče.

cicanol

4. MEDI-PEEL-Hydrogelové polštářky pod oči: Peptidové oční polštářky jsou revolučním řešením pro péči o citlivou oblast kolem očí.

43

5. MEDI-PEEL Peptide 9 Volume White Cica - Rozjasňující kyslíková esence: Revoluční korejská kyslíková esence s výživným a rozjasňujícím účinkem intenzivně bojuje proti stárnutí.

Závěrem

Cica je skutečně zázračná ingredience, která může transformovat vaši pleť. Díky svým protizánětlivým, hojivým a hydratačním vlastnostem je ideální pro všechny typy pleti, zejména pro ty, které potřebují zklidnění a regeneraci. Vyzkoušejte produkty z řady MEDI-PEEL Cica-nol 5 na našem e-shopu Etani a objevte, jak může cica zlepšit vaši pleť!